Restjesrecept: veganaise

veganaise

Staat het pak sojadrink al een tijdje open en raakt de mosterd ook met moeite op? Dan heb je bijna alles in huis om snel een verse (vegan)mayo te maken. Zonder ei!

Ingrediënten

  • 4 koffielepels mosterd
  • 6 eetlepels sojadrink
  • 1 koffielepel azijn
  • 1 koffielepel citroen
  • snufje zout en 3 à 4 snufjes peper
  • fijngesnipperde verse kruiden zoals basilicum, tijm, rozemarijn, peterselie, pijpajuin en/of bieslook
  • 175 ml plantaardige olie (bv. maiskiemolie)

Bereiding

  • Voeg de mosterd, sojadrink, azijn, citroen en kruiden samen en meng dit geheel goed.
  • Voeg hier beetje bij beetje de olie aan toe en roer goed door elkaar. Je kunt dit met een mixer doen maar evengoed met de hand (en een beetje meer geduld).

Tip en variatie

  • Vervang sojadrink door eenzelfde hoeveelheidkikkererwtenvocht (oftewel aquafaba).
  • Dit gerecht lukt minder goed met amandel-, rijst- of haverdrink in plaats van sojadrink, tenzij je eerder een lopende dressing wil.

 

Ontdek meer thuiskringlooptips! 

Ontdek hier wat Vlaco nog allemaal in petto heeft rond voedselverlies beperken.

 

Meer restjesrecepten ontdekken? 

Ontdek hier meer restjesrecepten uit onze 2 kookboeken.