5 redenen om naar de Vlaco-stand op de Tuindagen van Beervelde te komen!

Op 12, 13 en 14 oktober vindt er een nieuwe herfsteditie van de Tuindagen van Beervelde plaats. Met meer dan 200 exposanten een ware ontdekkingstocht voor elke tuin- en plantenliefhebber. Ook wij zullen aanwezig zijn en uitgebreid inzoomen op enkele leuke manieren om je steentje bij te dragen aan de biologische kringloop. Dé ideale familie uitstap! 

Nog een duwtje in de rug nodig? We zetten nog even op een rijtje waarom een bezoekje aan de Vlaco-stand (standnmr. 808) een absolute aanrader is!


1. Maak de bouw van 3 reuzegrote, permanente insectenhotels live mee

Oh ja, we zien het groots dit jaar! We bouwen maar liefst 3 reusachtige insectenhotels, zeg maar vijfsterrenhotels. Elk hotel tot de nok gevuld met netjes ingerichte kamers die we zullen maken met takjes, rietjes en schijfjes. Als leuk extraatje zullen alle insectenhotels in Reynaert De Vos-thema gebouwd worden. Bovendien kunnen we nog wat extra hulp gebruiken. Iedereen is dus van harte welkom om te helpen bij het bouwen en vullen van de hotels!


2. Leer hoe je zelf een insectenhotel bouwt

De aanwezige Vlaco-experts weten alles over het bouwen van insectenhotels. Heb je vragen? Aarzel dan zeker niet om hen het vuur aan de schenen te leggen. De Tuindagen vormen dé uitgelezen kans om te leren hoe je een insectenhotel bouwt en hoe je op deze manier kan bijdragen aan de biodiversiteit. Een insectenhotel in de tuin betekent immers meer insecten, meer bestuiving, meer plantensoorten, dus meer biodiversiteit. Win win win! Als kers op de taart mag je je zelfgebouwde insectenhotelletje meenemen naar huis. 


3. Kom gratis smullen van heerlijke restjesgerechten

Ook om je honger te stillen kan je bij ons terecht. We tonen je hoe je met kastoverschotjes en keukenrestjes héérlijke nieuwe gerechten kan maken. Koken met restjes zorgt voor een mindere belasting voor de natuur en voor een kleinere ecologische voetafdruk. Alleen maar voordelen dus! Wil je nog meer inspiratie opdoen om met restjes aan de slag te gaan, dan kan je aan onze stand tevens 'Het Restjeskookboek’ op de kop tikken. Een verzameling van 60 recepten om meer uit je eten te halen. Smakelijk!


4. Kringloop er op los
Vlaco is dé absolute thuiscomposteer-expert in Vlaanderen, maar we weten ook heel veel over snoeihout verwerken ( vlechtwerk, wiglo’s bouwen, …), grasmaaisel voorkomen door te mulchmaaien, voedselverlies beperken, kippen die keukenrestjes verwerken, insectenhotels … en zoveel meer! De Biologische Kringloop staat voor een actief en creatief leven mét minder afval. Nog op zoek naar handige tips & tricks om nog meer te kunnen bijdragen aan de biologische kringloop of vragen over thuiscomposteren? Onze experten staan je graag bij met raad en daad.

 

5. Kom meer te weten over de diverse Vlaco-initiatieven
Heeft de kringloop-microbe jou te pakken? Vlaco organiseert verschillende workshops over heel Vlaanderen. Kom langs op onze stand en ontdek waar je een workshop met één van onze kringloopexperts kan volgen.
 
Overtuigd? Dan rest ons enkel nog een aantal praktische afspraken te maken...


De Tuindagen van Beervelde gaan door van 12 tot 14 oktober, telkens van 10u tot 17u. Plaats van gebeuren is het mooie Park van Beervelde. Vlaco vzw kan je terugvinden op standnummer 808.Tickets zijn te verkrijgen bij de organisatie van de Tuindagen. Kringloopkrachten kunnen gratis registreren. Check daarvoor de laatste KringloopZine. We kijken er alvast naar uit jullie te mogen verwelkomen. Tot dan!