Evenementen in kader van 20 jaar Thuiskringlopen

20 jaar Thuiskringlopen: daar maakten we in 2018 wel even tijd voor ... 

Van je één .... 20 jaar thuiskringlopen - Radio 2-dag in Bokrijk

20 jaar thuiskringlopen_in BokrijkThuiskringlopen in Bokrijk 2
Een familiedag voor groene vingers die 28 000 bezoekers lokt, waar duurzaamheid in de kijker staat en rechtstreeks op radio 2 wordt uitgezonden, dat is toch een ideale locatie voor ons eerste feestje. De lancering van het Restjeskookboek stond centraal en de red-de-restjes-kookdemo’s lokten vele bezoekers.De vrijwillige kringloopkrachten kregen gratis een exemplaar van het Restjeskookboek én een degustatiebordje met gerechtjes uit het kookboek.  

Van je twee ... 20 jaar thuiskringlopen  - viering 40 jaar Comité Jean Pain

20 jaar Thuiskringlopen op comite jean pain20 jaar Thuiskringlopen op Comite Jean Pain
Comité Jean Pain vzw groeide in de afgelopen 40 jaar uit van een demonstratiewerf voor de verwerking van snoeihout tot een toontuin met bezoekerscentrum waarbij compost maken en gebruiken slechts één van de vele getoonde kringlooptechnieken is. De jarenlange samenwerking van Vlaco en Comité Jean Pain in de opleiding van duizenden kringloopgeïnteresseerden mocht best in de kijker staan in ons jubileumjaar. De Vlaco-voorzitter gaf één van de toespraken aan de genodigden en het grote publiek mocht ’s namiddags ronddwalen in de tot de verbeelding sprekende tuin en vond er tal van kringloopspecialisten die hun specialiteit verduidelijkten.Per kringlooptechniek was er een kringloopspecialist om uitleg te geven aan de bezoekers van de kringlooptuin.

Van je drie ... 20 jaar thuiskringlopen – Tuindagen in park van Beervelde

20 jaar thuiskringlopen in Beervelde20 jaar Thuiskringlopen in Beervelde

Vlaco vatte in het park drie dagen post met een boeken- en infostand, een proevertjes- en kookstand, en een insectenhotelzone. In de hotelzone vulden de talrijke bezoekers kleine insectenhotels en werkten ze mee om drie grote insectenhotels op te vullen. De grote insectenhotels werden ontworpen in het thema van Beervelde, de fabel van Reynaert de vos en blijven in het park staan. De bezoekers mochten de zelfgemaakte insectenhotelletjes van snoeihout mee naar huis nemen.

En van je vier: Slotevenement 20 jaar Thuiskringlopen!

Ontdek hier meer

 

Terug naar het activiteitenverslag 2018