Compost in de tuin en openbaar groen

Compost gebruiken in het najaar

Vlamingen sorteren al jaren hun afval. Het plantaardig keukenafval en tuinafval gaan in de groene bak of –zak op straat. De ophaalwagen maakt deze bak leeg en brengt de inhoud naar een professionele compostering. Tuinafval wordt ook op het containerpark verzameld, vanwaar het wordt afgevoerd naar de groencompostering. Ook tuinaannemers, de gemeente en de provincie brengen hun groenafval naar de compostering.

In Vlaanderen zijn er een veertigtal professionele composteerinstallaties. Sommigen verwerken enkel gft-afval, andere enkel groenafval. De procesomstandigheden verschillen maar ze maken allemaal compost. En die professionele compost gebruiken de huishoudens, de tuinaannemer, de gemeente en de provincie weer in de tuin of het openbaar groen. Zo blijft de grond in Vlaanderen gezond en vruchtbaar. 

Daarnaast kan je in je eigen tuin ook aan de slag met je thuiscompost

Praktische toepassingen van compost in de tuin en in openbaar groen

Compost is een echte tuintroef! Dankzij compostgebruik, loopt de bodemhuishouding van je tuin véél vlotter. Hier alvast gouden tuintips voor toepassingen mét Vlaco-compost of thuiscompost in het voorjaar en het najaar:  

 

 

Ontdek nog veel meer over compostgebruik

>> Ontdek de voordelen van compostgebruik voor de bodem

>> Ontdek de verkooppunten van professionele Vlaco-compost

>> Bereken je benodigde hoeveelheid compost | online compostcalculator

>> Meer weten over het transport van compost

>> Steeds meer tuinaannemers vinden de weg naar Vlaco-compost

>> Starten met thuiscomposteren? Ontdek hier alles en veel meer! 

 

 

Bijlagen